Elikkäs meillähän on uusi eläinlääkäri Eltsu. Kengittäjäkin vaihtui ja sitä hommaa hoitelee Tapani.

Tähän kirjoittellaan nyt siis Eltsun kommentteja (+Kaisun :D), joka aloitti urakkansa meillä tekemällä perustarkastukset kaikille hevoislle:

 

Cima Maraquja

Tamma on siis kantavana ja laskettu aika on piakkoin. Ultrattiin ja vatsassa näkyi kaksi varsaa! Ori ja tamma sieltä on tulossa ja nimiäkin jo mietittiin:

-o. RSB Skrimskrung ja t. RSB ???

Tamara voi vallan mainiosti, vaikka vatsa onkin jättimäinen. Laskettu aika on kolmen päivän päästä, mutta Eltsu epäilee, että saattaapi varsat tulla etuajassa maailmaan... Tamara käyttäytyi hyvin ja tottuneesti :) Kengät saa ottaa pois!

 

RSB Quick Step Dancer

Venni oli riehumatta, vaikkakin äksyili hiukan kiimaansa. Voisi astuttaa, mutta taidetaanpa jättää väliin. Ei ollut mitään, Tapani saa kengittää!

 

Askelmain Just In Love

Juni arkaili aluksi ja yritti olla pelottava, mutta Eltsu sai pian kontaktin siihen. Junista ei löytynyt mitään, kengät tosin saa vaihtaa!

 

Casparos dream

Viivi oli aluksi todella touhukas ja osoitti olevansa terve, tosin viisivuotiaalla tammalla on ensimminen hampaidenraspaus edessä. Myös kengät vaihdetaan. Viivi oli todella kiltisti, mitä nyt hiukkasen touhotti :)

 

Heart of Journey

Nessu oli aluksi hiukan jänittynyt, mutta käyttäytyi kuitenkin mallikelpoisesti. Oikean takajalan vuohisessa oli pistohaava ja jalka kuumotti ja oli hiukan turvonnut. Haava putsattiin kylmällä vedellä ja puhdistusaineella. Hoito-ohjeet: Kylmäys aamuin illoin 5-10min ja pinteli jalassa viikon(vaihdetaan päivittäin). Rasvaa. 

Ei tarvitse kengittää uudestaan!

 

Victory Lumiére

Viki oli ihan paniikissa alkuun ja pyöri ympyrää. Kun se sai hiukan heinää, pääsi eläinlääkäri tutkimaan. Viki oli muuten kunnossa, mutta sillä oli pieniä hankaumia kainalossa. Hoito-ohjeet: Ilman satulaa pari viikkoa. Kunnon harjaus + pyyhintä sienellä, pitää muistaa jatkossakin!

 

Caramellin Finderella ox

Fine käyttäytyi hyvin, ja saikin selän ja jalkojen hieronnan. Annetaan sille parin päivän lepo eikä muuta. Kengitetään uudelleen!

 

JA ORIT:

 

Vohveliraudan Hottentot

Tattiksen etujalka on hieman venähtänyt tarhariehunnoissa, joten se saa nyt lomaa. Vain kevyttä taluttelua ym. Oli oikein kiltisti:)  Kengitetään! 

 

Pikku-Jätkä

Jäbä voi vallan mainiosti ja sai kevyen hieronnan, jonka ansaitsi kivalla käytöksellään. Lepoa loppupäivä. Ei tarvitse kengittää!

 

Sitruunan Hvit Vintersonn

Vilikin voi hyvin, mutta valjaat pitää vaihtaa. Ne ovat hiertäneet hieman selkää. Oli oikein nätisti. Kengitys ja raspaus !

 

RSB Vincent's Honeyboy

Hurmurista ei löytynyt vian vikaa. Kaikki kunnossa!